vineri, 23 septembrie 2011

Cum sa iti setezi noul profil de Facebook: Timeline in loc de Wall

Ştiu că am cam lipsit de pe blog în ultimul timp dar m-am ocupat mai mult de celălalt - Blogul iubitorilor de cosmetice Oriflame şi revin acum cu un articol preluat de pe www.wall-street.ro, despre cum sa îţi setezi profilul de Facebook, după noile schimbari aduse site-ului de socializare. Voi ce părere aveti de schimbările astea sunt ok sau .... era mai bine înainte?

Asa cum ii spune si numele in engleza (timeline – “cronologie”), noul profil va fi precum o “carte” despre viata “online” a utilizatorilor si, asa cum insusi CEO-ul Mark Zuckerberg a precizat, o regandire a experientelor acumulate pe reteaua de socializare.

La inceput profilul tau pe Facebook era destul de simplu – numele tau, cateva fotografii, informatii de baza (varsta, educatie etc.).

Intre timp, el a mai evoluat, insa asa cum functioneaza profilul astazi, 99% dintre informatiile pe care le publici “dispar”, potrivit blogului Facebook.

Singura modalitate prin care poti sa le revezi este sa dai click pe “Older Posts” (din josul paginii) si sa derulezi pana la informatia cautata…ceea ce poate deveni destul de dificil daca informatia este de acum un an, sa zicem.

Facebook vrea sa schimbe asta si sa introduca o modalitate noua de “redescoperire” a informatiilor pe care le-ai publicat, punandu-le pe acestea intr-un singur loc, accesibil oricand.

Inainte sa intri pe pagina de Facebook sa-ti setezi noul profil, ar trebui sa stii ca:

- pot fi erori (Facebook Timeline e nou-nout);

- la inceput doar tu iti vei putea vedea noul profil, dar dupa cateva zile va deveni public;

- se pare ca daca te conectezi de la un alt calculator/gadget, Timeline-ul se dezactiveaza automat; poti sa ti-l reactivezi (dupa ce urmezi pasii de mai jos), accesand link-ul http://www.facebook.com/YOURUSERNAMEHERE?sk=timeline;

- e necesar sa ai un cont “verificat” pentru unul dintre pasi, asta inseamna ca trebuie sa ai atasat contului de Facebook un card sau un numar de telefon.

Acestea fiind spune, iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi daca vrei sa vezi cum functioneaza noul profil:

1. Conecteaza-te la Facebook

2. Activeaza modul “developer” (dezvoltator), daca nu-l ai deja. Pentru asta, este nevoie sa scrii “developer” in casuta de cautare a Facebook, sa dai click pe primul rezultat (ar trebui sa fie o aplicatie facuta de Facebook) si apoi sa adaugi aplicatia.

3. Intra in aplicatia “developer”.

4. Creeaza o noua aplicatie, pe care apoi o denumesti. Citeste instructiunile si accepta termenii inclusi in Platform Privacy. Acesta este stadiul in care este verificat.

5. Asigura-te ca esti in ecranul principal de setari ale aplicatiei. Ar trebui sa vezi numele aplicatiei tale in susul paginii.

6. Cauta header-ul (antetul) “Open Graph”si dai click pe link-ul “Get Started using open graph”. Testeaza aplicatia – poti sa scrii “read”, “book” sau “eat” a “sandwich”.

7. Mai apoi ar trebui sa ti se deschida o fereastra de configurare. Schimba cateva dintre setarile standard si da click pe toate trei pagini de setari.

8. Asteapta 2-3 minute.

9. Intoarce-te la pagina de home a Facebook-ului. Aici ar trebui sa-ti apara o invitatie pentru Timeline in susul paginii.

10. Gata!

Sursa foto: blogul Facebook.
Un comentariu:

Copacul Meu spunea...

Salut.Vreau sa te felicit pentru ca incurajezi campaniile ecologice. Am vazut ca ai pe blogul tau bannerul de la Umbrela Verde.
Intr-o lume din ce in ce mai poluata, fiecare campanie ecologica conteaza. Noi incurajam recilclarea, reducerea poluarii, folosirea responsabila a resurselor, plantarea copacilor, depozitarea in siguranta a substantelor chimice si curatenia spatiilor verzi. Dintre toate acestea, ne axam pe incurajarea plantarii copacilor pentru ca ne dorim ca fiecare persoana sa aiba “copacul sau“. Prima campanie de plantare se numeste “Parcul Izvor prinde radacini“.
Daca iti doresti ca in Romania sa fie plantati mai multi copaci, dar nu ai timp sa plantezi unul, poti sa ne sustii prin oricare dintre variantele de mai jos:
1) Redactarea unui articol informativ care are legatura cu copacii sau ecologia.
2) Publicarea unui articol pe blogul tau in care sa vorbesti despre campania noastra.
3) Adaugarea unui link/banner pe blogul tau.
Daca adaugi pe blogul tau unul dintre cele 10 bannere de pe pagina "schimb de link" vei primi in schimb un link la sectiunea “Sustinatori” si vei aparea aleator pe prima pagina in sectiunea “Bloguri Partenere”.
Daca doresti sa apari permanent (pe prima pagina) la sectiunea “Ne sustin”, trebuie sa participi la una dintre campanile noastre de voluntariat sau sa donezi bani pentru plantarea unui copac (9 lei).
Aceasta campanie este apolitica si este realizata de un grup de tineri care isi doresc sa schimbe mentalitatea celor care neglijeaza mediul incojurator. Participa si tu!