miercuri, 27 februarie 2008

Marketing pe înţelesul tuturor

Cel mai bine se învaţă din exemple, aşa că dacă v-au pus vreodată în încurcătură termeni ca "marketing direct", "telemarketing", ş.a. aveţi şansa să vă lămuriţi acum ;)) :

1. Esti la o petrecere si vezi o fata superba. Te duci la ea si ii spui "Sunt extrem de bogat. Casatoreste-te cu mine."
- Asta inseamna marketingul direct.

2. Esti la o petrecere impreuna cu niste prieteni si vezi o fata superba. Unul dintre prietenii tai se duce la ea, arata spre tine si spune: "Tipul ala este extrem de bogat. Casatoreste- te cu el".
- Asta inseamna publicitate.


3. Esti la o petrecere si vezi o fata superba. Te duci la ea si ii iei numarul de telefon. A doua zi o suni si ii spui: "Buna. Sunt extrem de bogat. Casatoreste- te cu mine"
- Asta inseamna telemarketing.


4. Esti la o petrecere si vezi o fata superba. Te ridici, iti aranjezi cravata, te duci spre ea, ii oferi de baut, ii deschizi usa (de la masina), o ajuti sa urce, te oferi sa o duci pana acasa, dupa care spui: "Ca veni vorba. Sunt bogat. Nu ai vrea sa te casatoresti cu mine?"
- Asta inseamna relatii publice.


5. Esti la o petrecere si vezi o fata superba. Vine spre tine si iti spune: "Stiu ca esti extrem de bogat! Am vreo sansa sa te casatoresti cu mine?"
- Asta inseamna recunoasterea brandului.


6. Esti la o petrecere si vezi o fata superba. Te duci la ea si ii spui: "Sunt extrem de bogat. Casatoreste- te cu mine". Tipa iti da o palma cat de tare poate.
- Asta inseamna feedback-ul din partea clientilor.


7. Esti la o petrecere si vezi o fata superba. Te duci la ea si ii spui: "Sunt extrem de bogat. Casatoreste- te cu mine". Ea te ia de mana si te duce sa te prezinte sotului sau.
- Asta inseamna dezechilibru intre cerere si oferta.


8. Esti la o petrecere si vezi o fata superba. Te duci la ea dar inainte sa poti spune ceva, vine un alt barbat si ii spune: "Sunt bogat. Ai vrea sa te casatoresti cu mine?" iar ea pleaca impreuna cu el.
- Asta inseamna competitia pe aceeasi piata.


9. Esti la o petrecere si vezi o fata superba. Te duci la ea si inainte sa-i spui:"Sunt bogat. Casatoreste- te cu mine" vine sotia ta.
- Asta inseamna restrictia de a intra pe piete noi.

Niciun comentariu: